Subsidie warmtepomp verhoogd in 2024

De RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland) heeft de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie) per 1 Januari 2024 verhoogd. Lees in deze blog wat dit bekent voor jouw warmtepomp investering.

Verhoging subsidie

In 2024 heeft de overheid besloten om de subsidies voor warmtepompen aanzienlijk te verhogen. Deze verhoging komt als een welkome stimulans voor huishoudens en bedrijven die willen investeren in duurzame verwarmingstechnologieën. De subsidieverhoging is gemiddeld met zo'n 20% gestegen ten opzichte van voorgaande jaren, waardoor de financiële drempel voor de aanschaf van een warmtepomp aanzienlijk wordt verlaagd. Dit betekent dat de initiële investeringskosten voor het installeren van een warmtepomp nu beter worden gecompenseerd, waardoor het voor meer mensen haalbaar wordt om over te stappen op deze milieuvriendelijke, kostenbesparende verwarmingsoptie.

Impact 

De verhoging van de subsidies voor warmtepompen zal naar verwachting een aanzienlijke impact hebben op de terugverdientijden van deze duurzame oplossingen. Met de hogere subsidiebedragen kunnen huishoudens en bedrijven een groter deel van de initiële kosten dekken, waardoor de terugverdientijd van een warmtepomp wordt verkort. Hierdoor wordt het financieel aantrekkelijker om te investeren in een warmtepomp, omdat de besparingen op energiekosten en de terugverdientijd gunstiger zijn. Deze kortere terugverdientijden zullen naar verwachting de adoptie van warmtepompen verder stimuleren en bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Jouw warmtepomp bij Dutch Energy

Met een gemiddelde subsidie van €3200,- op onze warmtepompenis het realiseren van jouw verduurzaming wel erg interessant. Bekijk de producten op onze website en doe de scan voor een advies en offerte op maat van één van onze deskundige adviseurs. Liever direct een afspraak bij jou op locatie? Neem dan direct contact met ons op. 

Vraag hier jouw offerte aan

Vul dit formulier in en je ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat van jouw persoonlijke adviseur.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

vul hier je naam in

Ongeldige invoer

ongeldige invoer

vul hier je telefoonnummer in

Kies ten minste 1 product

Maak een keuze

Meer informatie over onze oplossingen

Dutch Energy gaat met volle energie voor de beste duurzame oplossingen. Juist daarom houden we de ontwikkelingen en mogelijkheden continu in de gaten. Díe kennis delen we ook graag met jou.

Meer berichten
Salderingsregeling blijft, wat nu?
28 november 2023

Salderingsregeling blijft, wat nu?

De eerste kamer heeft in de eerste kamer het wetsvoorstel van minister Jetten om het salderen vanaf 1 januari 2025 af te bouwen verworpen. Dit houdt in dat de salderingsregeling blijft. In deze blog leggen we uit wat de mogelijke voor en nadelen zijn en wat de mogelijke gevolgen zijn in de toekomst.

Lees meer
Externe financiering voor verduurzamen populair
28 november 2023

Externe financiering voor verduurzamen populair

Uit de cijfers van het CBA en TNO is gebleken dat over de eerste helft van 2023 meer woningeigenaren hun huis verduurzamen met behulp van externe financiering. Lees in deze blog meer over externe financiering en de voor en nadelen hiervan. 

Lees meer
Subsidie warmtepomp verhoogd in 2024
28 november 2023

Subsidie warmtepomp verhoogd in 2024

De RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland) heeft de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie) per 1 Januari 2024 verhoogd. Lees in deze blog wat dit bekent voor jouw warmtepomp investering.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn energierekening efficiënt verminderen?

Installeer zonnepanelen om zelf energie op te wekken, overweeg een thuisbatterij voor opslag en gebruik een warmtepomp in combinatie met isolatie voor efficiënte verwarming en koeling. 

Welke duurzame combinatie is het meest geschikt voor mijn woning?

Zonnepanelen en warmtepompen zijn populaire keuzes, afhankelijk van locatie, budget en technische mogelijkheden. Hoeveel zonnepanelen en wat voor type warmtepomp is afhankelijk van de woning en de wensen. 

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen en een warmtepomp?

Een gekwalificeerde en gecertificeerde installateur als Dutch Energy kan jouw woning evalueren op geschiktheid en installatievereisten voor zonnepanelen en een warmtepomp bepalen. Dit omvat onder meer de beschikbare dakruimte, oriëntatie, schaduw, isolatieniveau en afgiftesysteem

Wat zijn de kosten en terugverdientijd van duurzame investeringen?

De kosten variëren afhankelijk van gekozen oplossingen, maar terugverdientijden voor zonnepanelen zijn meestal binnen 3-6 jaar. Voor andere oplossingen is dit erg afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Zijn er subsidies of financiële ondersteuning beschikbaar voor verduurzaming?

Ja, er zijn subsidies, leningen en belastingvoordelen beschikbaar, afhankelijk van regio en investering.

Hoe kan ik mijn huis efficiënter verwarmen en koelen zonder mijn comfort te verminderen?

Verbeter waar mogelijke isolatie, overweeg een warmtepompen en installeer slimme thermostaten in combinatie met een slim energiemanagement systeem.

We staan graag voor je klaar! Neem gerust contact op met een van onze collega’s