zakelijk

Zakelijk

Ontdek waarom het verduurzamen van jouw bedrijf een slimme zet is. Verminder operationele kosten, minimaliseer de ecologische impact en profiteer van belastingvoordelen door over te stappen op duurzame energie.

Het verduurzamen in stappen

Verduurzamen begint met het installeren van zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand. Hiermee wek je je eigen duurzame energie op en verminder je de operationele kosten van jouw onderneming.

Voor situaties waarin terugleveren aan het net niet mogelijk is, kan een batterij worden geïnstalleerd om overtollige energie op te slaan voor later gebruik. Het slim inkopen van stroom in combinatie met een batterij kan ook gunstig zijn, omdat je dan goedkope stroom kunt opslaan voor gebruik op momenten dat de energieprijzen hoger liggen.

Daarnaast is het implementeren van laadpalen voor elektrische voertuigen een slimme zet om de duurzaam opgewekte energie direct in te zetten voor zowel zakelijke als privé kilometers. Dit bevordert niet alleen de transitie naar elektrisch rijden, maar maximaliseert ook het gebruik van de groene energie die jouw bedrijf produceert.

Tot slot kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd om kantoorruimtes efficiënt te verwarmen. Warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht of de grond en gebruiken dit om het pand te verwarmen. Dit vermindert niet alleen de CO2-uitstoot, maar biedt ook aanzienlijke kostenbesparingen.

Volledige ontzorging

Om als ondernemer het maximale rendement uit je investering te halen ontzorgen we je in het gehele verduurzamingstraject. Ons doel? Dat jij je kan blijven focussen op ondernemen terwijl wij je met de volgende punten helpen naar een 'next level energy' onderneming. 

  • Inspectie en inventarisatie technische mogelijkheden
  • Berekenen terugverdientijd en rendement van jouw investering
  • Inventariseren en ondersteuning stimuleringsmaatregelen zoals EIA, KIA en SDE++
  • Realisatie van jouw verduurzaming conform verzekerings -en constructie eisen
  • Oplevering inclusief benodigde keuringen 
  • Ondersteuning door middel van Service en mogelijke Onderhoudscontracten

 

Vraag hier jouw offerte aan

Vul dit formulier in en je ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat van jouw persoonlijke adviseur.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

vul hier je naam in

Ongeldige invoer

ongeldige invoer

vul hier je telefoonnummer in

Kies ten minste 1 product

Maak een keuze

Meer informatie over onze oplossingen

Dutch Energy gaat met volle energie voor de beste duurzame oplossingen. Juist daarom houden we de ontwikkelingen en mogelijkheden continu in de gaten. Díe kennis delen we ook graag met jou.

Meer berichten
Externe financiering voor verduurzamen populair
28 november 2023

Externe financiering voor verduurzamen populair

Uit de cijfers van het CBA en TNO is gebleken dat over de eerste helft van 2023 meer woningeigenaren hun huis verduurzamen met behulp van externe financiering. Lees in deze blog meer over externe financiering en de voor en nadelen hiervan. 

Lees meer
Subsidie warmtepomp verhoogd in 2024
28 november 2023

Subsidie warmtepomp verhoogd in 2024

De RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland) heeft de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie) per 1 Januari 2024 verhoogd. Lees in deze blog wat dit bekent voor jouw warmtepomp investering.

Lees meer
Salderingsregeling blijft, wat nu?
28 november 2023

Salderingsregeling blijft, wat nu?

De eerste kamer heeft in de eerste kamer het wetsvoorstel van minister Jetten om het salderen vanaf 1 januari 2025 af te bouwen verworpen. Dit houdt in dat de salderingsregeling blijft. In deze blog leggen we uit wat de mogelijke voor en nadelen zijn en wat de mogelijke gevolgen zijn in de toekomst.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn energierekening efficiënt verminderen?

Installeer zonnepanelen om zelf energie op te wekken, overweeg een thuisbatterij voor opslag en gebruik een warmtepomp in combinatie met isolatie voor efficiënte verwarming en koeling. 

Welke duurzame combinatie is het meest geschikt voor mijn woning?

Zonnepanelen en warmtepompen zijn populaire keuzes, afhankelijk van locatie, budget en technische mogelijkheden. Hoeveel zonnepanelen en wat voor type warmtepomp is afhankelijk van de woning en de wensen. 

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen en een warmtepomp?

Een gekwalificeerde en gecertificeerde installateur als Dutch Energy kan jouw woning evalueren op geschiktheid en installatievereisten voor zonnepanelen en een warmtepomp bepalen. Dit omvat onder meer de beschikbare dakruimte, oriëntatie, schaduw, isolatieniveau en afgiftesysteem

Wat zijn de kosten en terugverdientijd van duurzame investeringen?

De kosten variëren afhankelijk van gekozen oplossingen, maar terugverdientijden voor zonnepanelen zijn meestal binnen 3-6 jaar. Voor andere oplossingen is dit erg afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Zijn er subsidies of financiële ondersteuning beschikbaar voor verduurzaming?

Ja, er zijn subsidies, leningen en belastingvoordelen beschikbaar, afhankelijk van regio en investering.

Hoe kan ik mijn huis efficiënter verwarmen en koelen zonder mijn comfort te verminderen?

Verbeter waar mogelijke isolatie, overweeg een warmtepompen en installeer slimme thermostaten in combinatie met een slim energiemanagement systeem.

We staan graag voor je klaar! Neem gerust contact op met een van onze collega’s