Slim laden via de app, zo werkt het!

Er zijn verschillende soorten laadpalen beschikbaar om aan verschillende behoeften te voldoen. Onze standaard type laadpaal is uitgerust met 'load balancing',

Slim laden via een app van de laadpaal biedt jou een handige en efficiënte manier om je laadgedrag te beheren en te optimaliseren. Met deze functie kan je bijvoorbeeld de laadtijd instellen op momenten dat de energietarieven laag zijn met een dynamisch contract, waardoor je kunt profiteren van voordelige tarieven en kosten kunnen besparen. Bovendien kan je via de app het laadproces op afstand starten, pauzeren of stoppen, wat handig is als je de laadsessie wilt controleren of aanpassen, zelfs als je niet in de buurt van de laadpaal bent.

Daarnaast biedt slim laden via de app integratie met zonnepanelen, waardoor je jouw elektrische voertuig kan opladen met zelf opgewekte zonne-energie. Met deze functie kan je de laadsessie plannen op momenten dat de zonnepanelen voldoende energie produceren, waardoor je jouw elektriciteitsverbruik verder kan verduurzamen en kosten kan besparen. Dit draagt bij aan een grotere onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet en een duurzamere toekomst.

Bovendien kan slim laden je via de app inzicht geven over je laadgedrag en energieverbruik, met grafieken en statistieken die laten zien hoeveel energie er is verbruikt en hoeveel er is opgeladen. Dit helpt je om bewuster om te gaan met hun energiegebruik en kosten te optimaliseren. Daarnaast kan je via de app meldingen ontvangen over de status van je laadsessies en eventuele problemen of storingen, waardoor je snel kunt ingrijpen indien nodig en de betrouwbaarheid van je laadsysteem kan waarborgen.

Vraag hier jouw offerte aan

Vul dit formulier in en je ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat van jouw persoonlijke adviseur.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

vul hier je naam in

Ongeldige invoer

ongeldige invoer

vul hier je telefoonnummer in

Kies ten minste 1 product

Maak een keuze

Meer informatie over onze oplossingen

Dutch Energy gaat met volle energie voor de beste duurzame oplossingen. Juist daarom houden we de ontwikkelingen en mogelijkheden continu in de gaten. Díe kennis delen we ook graag met jou.

Meer berichten
Subsidie warmtepomp verhoogd in 2024
28 november 2023

Subsidie warmtepomp verhoogd in 2024

De RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland) heeft de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie) per 1 Januari 2024 verhoogd. Lees in deze blog wat dit bekent voor jouw warmtepomp investering.

Lees meer
Externe financiering voor verduurzamen populair
28 november 2023

Externe financiering voor verduurzamen populair

Uit de cijfers van het CBA en TNO is gebleken dat over de eerste helft van 2023 meer woningeigenaren hun huis verduurzamen met behulp van externe financiering. Lees in deze blog meer over externe financiering en de voor en nadelen hiervan. 

Lees meer
Salderingsregeling blijft, wat nu?
28 november 2023

Salderingsregeling blijft, wat nu?

De eerste kamer heeft in de eerste kamer het wetsvoorstel van minister Jetten om het salderen vanaf 1 januari 2025 af te bouwen verworpen. Dit houdt in dat de salderingsregeling blijft. In deze blog leggen we uit wat de mogelijke voor en nadelen zijn en wat de mogelijke gevolgen zijn in de toekomst.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn energierekening efficiënt verminderen?

Installeer zonnepanelen om zelf energie op te wekken, overweeg een thuisbatterij voor opslag en gebruik een warmtepomp in combinatie met isolatie voor efficiënte verwarming en koeling. 

Welke duurzame combinatie is het meest geschikt voor mijn woning?

Zonnepanelen en warmtepompen zijn populaire keuzes, afhankelijk van locatie, budget en technische mogelijkheden. Hoeveel zonnepanelen en wat voor type warmtepomp is afhankelijk van de woning en de wensen. 

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen en een warmtepomp?

Een gekwalificeerde en gecertificeerde installateur als Dutch Energy kan jouw woning evalueren op geschiktheid en installatievereisten voor zonnepanelen en een warmtepomp bepalen. Dit omvat onder meer de beschikbare dakruimte, oriëntatie, schaduw, isolatieniveau en afgiftesysteem

Wat zijn de kosten en terugverdientijd van duurzame investeringen?

De kosten variëren afhankelijk van gekozen oplossingen, maar terugverdientijden voor zonnepanelen zijn meestal binnen 3-6 jaar. Voor andere oplossingen is dit erg afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Zijn er subsidies of financiële ondersteuning beschikbaar voor verduurzaming?

Ja, er zijn subsidies, leningen en belastingvoordelen beschikbaar, afhankelijk van regio en investering.

Hoe kan ik mijn huis efficiënter verwarmen en koelen zonder mijn comfort te verminderen?

Verbeter waar mogelijke isolatie, overweeg een warmtepompen en installeer slimme thermostaten in combinatie met een slim energiemanagement systeem.

We staan graag voor je klaar! Neem gerust contact op met een van onze collega’s