Laadvermogens en veiligheid

Bij het kiezen van een laadpaal voor de elektrische auto is het belangrijk om rekening te houden met het laadvermogen en de veiligheidskenmerken.

Bij het kiezen van een laadpaal voor de elektrische auto is het belangrijk om rekening te houden met het laadvermogen en de veiligheidskenmerken. Het laadvermogen van een particuliere laadpaal bepaalt hoe snel een voertuig kan worden opgeladen en varieert van enkele kW tot 22kW. Het is belangrijk om het laadvermogen af te stemmen op je behoeften en de capaciteit van het voertuig en het vermogen van je hoofdaansluiting in de groepenkast om ervoor te zorgen dat het laden efficiënt en veilig verloopt.

De laadpaal combineren met de zonnepanelen installatie is in veel gevallen makkelijk te realiseren. Het laden kan optioneel met enkel zonne-energie gerealiseerd worden mocht je dit wensen. De laadpaal zal middels een smart power meter communiceren met de omvormer om zo alleen de overproductie of volledige zonne-energie te gebruiken om de elektrische auto te laden. 

Naast het laadvermogen is namelijk ook de veiligheid van de laadpaal van groot belang. Moderne laadpalen zijn uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties zoals bescherming tegen overbelasting, ook wel ‘load balancing' genoemd. Ook beveiliging tegen kortsluiting en oververhitting zijn belangrijk. Daarnaast zijn er laadpalen voorzien van beveiligingsmechanismen door middel van een laadpas om ongeautoriseerd gebruik te voorkomen en de privacy van de gebruiker te waarborgen.

Laat je adviseren over welke laadpaal het beste bij je past voor de meest efficiënte en veilige installatie.

Vraag hier jouw offerte aan

Vul dit formulier in en je ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat van jouw persoonlijke adviseur.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

vul hier je naam in

Ongeldige invoer

ongeldige invoer

vul hier je telefoonnummer in

Kies ten minste 1 product

Maak een keuze

Meer informatie over onze oplossingen

Dutch Energy gaat met volle energie voor de beste duurzame oplossingen. Juist daarom houden we de ontwikkelingen en mogelijkheden continu in de gaten. Díe kennis delen we ook graag met jou.

Meer berichten
Subsidie warmtepomp verhoogd in 2024
28 november 2023

Subsidie warmtepomp verhoogd in 2024

De RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland) heeft de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie) per 1 Januari 2024 verhoogd. Lees in deze blog wat dit bekent voor jouw warmtepomp investering.

Lees meer
Salderingsregeling blijft, wat nu?
28 november 2023

Salderingsregeling blijft, wat nu?

De eerste kamer heeft in de eerste kamer het wetsvoorstel van minister Jetten om het salderen vanaf 1 januari 2025 af te bouwen verworpen. Dit houdt in dat de salderingsregeling blijft. In deze blog leggen we uit wat de mogelijke voor en nadelen zijn en wat de mogelijke gevolgen zijn in de toekomst.

Lees meer
Externe financiering voor verduurzamen populair
28 november 2023

Externe financiering voor verduurzamen populair

Uit de cijfers van het CBA en TNO is gebleken dat over de eerste helft van 2023 meer woningeigenaren hun huis verduurzamen met behulp van externe financiering. Lees in deze blog meer over externe financiering en de voor en nadelen hiervan. 

Lees meer

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn energierekening efficiënt verminderen?

Installeer zonnepanelen om zelf energie op te wekken, overweeg een thuisbatterij voor opslag en gebruik een warmtepomp in combinatie met isolatie voor efficiënte verwarming en koeling. 

Welke duurzame combinatie is het meest geschikt voor mijn woning?

Zonnepanelen en warmtepompen zijn populaire keuzes, afhankelijk van locatie, budget en technische mogelijkheden. Hoeveel zonnepanelen en wat voor type warmtepomp is afhankelijk van de woning en de wensen. 

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen en een warmtepomp?

Een gekwalificeerde en gecertificeerde installateur als Dutch Energy kan jouw woning evalueren op geschiktheid en installatievereisten voor zonnepanelen en een warmtepomp bepalen. Dit omvat onder meer de beschikbare dakruimte, oriëntatie, schaduw, isolatieniveau en afgiftesysteem

Wat zijn de kosten en terugverdientijd van duurzame investeringen?

De kosten variëren afhankelijk van gekozen oplossingen, maar terugverdientijden voor zonnepanelen zijn meestal binnen 3-6 jaar. Voor andere oplossingen is dit erg afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Zijn er subsidies of financiële ondersteuning beschikbaar voor verduurzaming?

Ja, er zijn subsidies, leningen en belastingvoordelen beschikbaar, afhankelijk van regio en investering.

Hoe kan ik mijn huis efficiënter verwarmen en koelen zonder mijn comfort te verminderen?

Verbeter waar mogelijke isolatie, overweeg een warmtepompen en installeer slimme thermostaten in combinatie met een slim energiemanagement systeem.

We staan graag voor je klaar! Neem gerust contact op met een van onze collega’s